4. divisioonan kesäsarja HuTe 3 – PVS 11.8.2023

PVS matkasi 11.8.2023 Huittisiin kesäkauden neljänteen koitokseen. Huittisten hiekkatekonurmella kohtasivat HuTe 3 ja PVS, jota edustivat Jarkko Vuorela ja Juho Rohila. HuTe 3:n pelaajista pelivuorossa olivat Marko Koivisto ja Ari-Pekka Mäkelä.

Ykköspelaajien kaksinpelissä toisistaan mittaa ottivat Ari-Pekka Mäkelä ja Jarkko Vuorela. Ottelu eteni Mäkelän hienoisessa hallinnassa ja Vuorela joutui takaa-ajajan asemaan. Erän loppupuolella Vuorela pääsi paremmin peliin mukaan ja sai tasoitettua tilanteeksi 5-5, jonka jälkeen hän eteni syötönmurrolla 5-6 johtoon ja pääsi syöttämään erän voitosta. Vuorela eteni syöttövuorossaan jo turvallisen tuntuiseen 40-15 johtoon ja erävoitto vaikutti selvältä. Kuten monta kertaa aikaisemminkin nähtiin myös nyt, ettei erävoiton ottaminen niin yksinkertaista olekaan. Syötöstä katosi rentous ja kun Mäkelä samanaikaisesti paransi otteitaan olikin tilanne erävoiton sijaan 6-6. Erän ratkaisseessa tie breakissa Mäkelä pääsi alussa karkuun ja Vuorela yritti sitkeästi roikkua pelissä mukana. Sitkeys palkittiin ja lopulta Vuorela voitti tiukan tie breakin lukemin 6-8 ja ensimmäisen erän 6-7.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tavoin tasainen ja siinä edettiin rinta rinnan 4-4 tilanteeseen asti. Erän hallinta vaihteli puolin ja toisin ja ajoittain nähtiin pitkiäkin palloralleja. Erityisesti Mäkelän verkolle nousut aiheuttivat Vuorelalle ongelmia. Erän lopussa Vuorela sai vietyä nimiinsä kaksi peräkkäistä geimiä, jonka seurauksena hän voitti ottelun lukemin 6-78, 4-6.

Kakkospelaajien kaksinpelissä vastakkain asettuivat Marko Koivisto ja Juho Rohila, joka pääsi heti ottelun alussa hyvin sisälle peliin ja veikin ensimmäisen erän nimiinsä 2-6. Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohitse ja toisessa erässä Koivisto lisäsi tempoa takoen kovaa kämmentään kenttään sillä seurauksella, että toinen erä kirjattiin Koivistolle 6-3.

Ottelun voittaja ratkaistiin tie breakillä, jossa molemmilla pelaajilla oli mahdollisuutensa, mutta lopulta Rohila pystyi vääntämään tie breakin itselleen voitolliseksi lukemin 6-10 ja koko ottelun 2-6, 6-3, 6-10.

Kaksinpelien jälkeen vuorossa oli nelinpeli, jossa seuroja edustivat samat pelaajat kuin kaksinpeleissäkin. Tasaisten kaksinpelien jäljiltä oli jo aistittavissa, ettei nelinpelissä päästäisi helpolla. Ensimmäinen erä olikin tasainen. Molemmat joukkueet esittivät mainioita otteita ja moni pallo päättyi pisteen saaneen joukkueen hienoon lyöntiin. PVS pystyi kuitenkin erän lopussa pelaamaan hyvällä tasolla ja sai vietyä erän 4-6.

Toiseen erään Vuorela ja Rohila lähtivät luottavaisina voittokkaan ensimmäisen erän jälkeen. Vaan kuinkas kävikään. Koivisto paukutteli kovaa kämmenlyöntiään ja sekoitteli väliin taidokkaita pysäytyslyöntejä. Kun Mäkeläkin oli kärppänä verkolla olivatkin lukemat äkkiä HuTelle 5-1. PVS sai kuitenkin vielä rivinsä suoriksi ja pääsi kaventamaan tilanteeksi jo 5-4. Erävoitoon asti eivät paukut kuitenkaan riittäneet sillä Mäkelä ja Koivisto veivät rutiinilla seuraavan geimin ja erän HuTelle 6-4.

Auringon laskiessa ja illan jo hiljalleen hämärtyessä tätäkin ottelua lähdettiin ratkaisemaan tie breakillä. Kuten aikaisemmat erät ja ottelut oli myös tie break tasaistakin tasaisempi. Joukkueet eivät tuntuneet saavan eroa toisistaan ja pitkän puurtamisen jälkeen tilanne oli 7-7. Seuraavissa palloissa PVS pystyi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla voittamaan kolme peräkkäistä pistettä ja vei tie breakin nimiinsä 7-10 ja koko ottelun lukemin 4-6, 6-4, 7-10.

HuTen pelaajia oli ilahduttavassa määrin seuraamassa otteluita, joita olikin hieno pelata asiantuntevan yleisön läsnä ollessa.