PVS 2 pelasi kotipelit Porin tennishallissa lauantaina ja sunnuntaina 16.-17.12.2023

Vasemmalla kuvassa on Jarkko Vuorela ja oikealla kuvassa on Juho Rohila.


Lauantaina vieraaksi saapui TVS 5 Turusta. Sunnuntaina vastaan asettui toinen turkulaisseura, kun ÅLK 4 saapui Poriin. Porin Verkkopalloseuraa edustivat lauantaina Jarkko Vuorela ja Juho Rohila. Sunnuntaina seuran mainetta pitivät yllä Robert Kiuru ja Juho Vaahtera.
Lauantaina ykköspelaajien kaksinpelissä kohtasivat PVS:n Jarkko Vuorela ja TVS:n Joonas Jalava. Vuorela oli alusta asti vaikeuksissa nopeajalkaisen Jalavan kanssa. Vasenkätisen vastustajan kierteisiin syöttöihin oli vaikea päästä käsiksi, eikä oma syöttö ollut aivan parhaimmillaan. Ottelu päättyi Jalavan voittoon selvin numeroin 1–6, 1–6. Jossiteltavaa ei pahemmin jäänyt. Parempi pelaaja voitti.
Kakkospelaajien kaksinpelissä PVS:n Juho Rohila pelasi TVS:n Juuso Jalavaa vastaan. Ottelu oli ykköspelaajien kohtaamista tasaisempi. Rohila kertoi, että myös hän oli ajoittain vaikeuksissa syöttönsä kanssa. Jalavan syöttötyöskentely sen sijaan oli perusvarmaa. Lisäksi hän käytti saamansa hyökkäyspaikat tehokkaasti hyväkseen ja vei ottelun nimiinsä 3–6, 2–6.
Nelinpelissä pelasivat samat pelaajat kuin kaksinpeleissäkin. Vuorela ja Rohila aloittivat ottelun mallikkaasti. Vaikka peli oli tasaista alusta alkaen, pääsi PVS etenemään 4–1 johtoon. Turkulaiset Jalava & Jalava eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan käänsivät lopulta erän itselleen 5–7. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 6–6, joten erän ratkaisi tie break, jonka PVS voitti 7–4. Koko ottelun ratkaisi kymmeneen pisteeseen pelattu tie break, joka eteni tasaisesti aina toiseen puoltenvaihtoon asti. Loppu oli kuitenkin porilaisille suotuisa ja tie break kirjattiin Porin Verkkopalloseuralle lukemin 10–6.
Nelinpelissä voitetun pisteen ansiosta joukkueen pistetili saatiin auki. Ottelutapahtumiin nähden nelinpelistä saatua pistettä voidaan pitää työvoittona. Kaksinpeleissä paukut eivät tällä kertaa riittäneet.
Sunnuntaina ykköspelaajien kaksinpelissä PVS:n Robert Kiuru kohtasi ÅLK:n Eetu Seppälän. Kiuru kertoi ottelun lähteneen liikkeelle tasaisissa merkeissä, mutta hän onnistui kuitenkin murrossa vastustajan toisessa syöttövuorossa. Sen jälkeen peli lähtikin sujumaan hyvin ja Kiuru sai ottelun hallintaansa. Kiurun syöttö kulki läpi ottelun mallikkaasti, ja hän otti ansaitun voiton numeroin 6–2, 6–0.
Kakkospelaajien kaksinpelissä pelasivat PVS:n Juho Vaahtera ja ÅLK:n Severi Smal. Vaahtera totesi ottelun jälkeen varsin suoraselkäisesti, ettei peli kulkenut oikein lainkaan. ÅLK:n Smal sen sijaan pelasi pirteästi ja nappasi turkulaisille pisteen lukemin 1–6, 2–6.
Kiuru ja Vaahtera ottivat vastuun myös nelinpelissä, jossa ÅLK:n joukkueen muodostivat jo kaksinpelissä voiton napannut Severi Smal parinaan Jouni Marjakangas. Vaahtera kertoi saaneensa nelinpelissä juonesta kiinni ja totesi, että ottelu sujui hyvin paria huonompaa peliä lukuun ottamatta. Kiuru pelasi totutun vahvasti ja jatkoi kaksinpelissä esittämiään hyviä otteita. Porin Verkkopalloseura otti viikonlopun toisen nelinpelivoiton numeroin 6–4, 6–2. Sunnuntaina jaossa olleista kolmesta pisteestä PVS piti kaksi Porissa yhden pisteen matkatessa ÅLK:n mukana Turkuun.
PVS kiittää molempia turkulaisjoukkueita ja toivottaa menestystä jatkopeleihin.
Jarkko Vuorela / PVS 2

Vasemmalla kuvassa on Juho Vaahtera ja oikealla kuvassa on Robert Kiuru.