PVS- RaVS3 1-2

Raumalla pelattiin 3.8.2023 ulkokauden 4. divisioonan kohtaaminen, jossa vastakkain olivat RaVS 3 ja PVS. Suomen kesäinen sää asetti pelaamiselle omat haasteensa ja sateen takia ottelut pelattiin joukkueiden yhteisellä sopimuksella hallissa. RaVS 3:n kapteeni Kimmo Haikonen oli hienosti hoitanut kenttien varaukset siten, että vaihtoehdot sisällä ja ulkona pelaamisesta pystyttiin pitämään auki ottelupäivään asti.
Ykköspelaajien kaksinpelissä kohtasivat RaVS 3:n Risto Reivolahti ja PVS:n Jarkko Vuorela. Ensimmäisessä erässä Reivolahden syötöt ja kovat peruslyönnit aiheuttivat Vuorelalle liikaa haastetta, eikä eväitä erävoittoon ollut. Reivolahti vei erän 6-2. Toisessa erässä Vuorela pääsi paremmin peliin mukaan ja sai käännettyä ottelun kulun. Toinen erä päättyi Vuorelan 1-6 voittoon. Toisen erän jälkeen pelatussa ottelun ratkaisseessa tie breakissa Vuorela pystyi pitämään toisessa erässä alkaneen hyvän vireen ja sai vietyä tie breakin numeroin 4-10 ja koko ottelun lukemin 1-2. Helpolla voitto ei tullut ja tarkkana piti olla loppuun asti.
Toisessa kaksinpelissä vastakkain olivat RaVS:n Olli Nurmi ja PVS:n Juho Rohila. Rohila kertoi pelituntuman olleen alussa vähän kateissa ja varsinkin rystylyöntien ja syöttöjen kanssa oli vaikeuksia. Nurmi sitä vastoin paukutteli lyöntejään varmasti kenttään ja vei erän lukemin 6-2. Toisessa erässä Rohila pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Nurmi ei horjunut vaan takoi peruslyöntejään kenttään kovalla prosentilla. Vaikka tiukkojakin geimejä pelattiin meni toinen erä Nurmelle 6-1 ja ottelu numeroin 2-0.
Nelinpelissä porilaisia vastaan astelivat RaVS:n mailataituri Kimmo Haikonen ja jo kaksinpelissä voimansa näyttänyt Olli Nurmi. Vaikka Vuorela ja Rohila lähtivät otteluun hyvällä asenteella ja voitto mielessä naputtelivat raumalaiset nopeaan tahtiin RaVS:n 3-0 johtoon. PVS pääsi kuitenkin mukaan peliin ja sai kavennettua tilanteeksi 3-2. Paljon lähemmäksi ei PVS kuitenkaan päässyt sillä RaVS vei erän 6-3.
Toinen erä eteni pääosin ensimmäisen erän tavoin. RaVS meni johtoon ja PVS taisteli takaa-ajajana. Raumalaiset etenivät jo 5-2 tilanteeseen, mutta porilaiset kavensivat tilanteeksi vielä 5-4. Haikonen pääsi kuitenkin syöttämään ottelun voitosta, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä, joten RaVS vei toisen erän 6-4 ja ottelun lukemin 2-0.
Nelinpeli oli tasoltaan kohtaamisen parasta antia ja ottelua oli ilo pelata harvalukuisen, mutta erittäin asiantuntevan yleisön osoittaessa suosiotaan. Rohila paransi syöttöään ja Vuorela pääsi palautuksista paukuttelemaan pisteitä PVS:lle. Haikosen taiturimaiset sijoitukset olivat kuitenkin niin vaikeasti luettavia, että niitä pystyttiin palauttamaan valitettavan harvoin. Kun vielä Nurmi esitti verkolla niin nopeita reaktioita, että verkkonauhasta kimmahtaneet pallotkin palautuivat porilaisten kenttäpuoliskolle ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.
Kyllähän voitto olisi maukkaampi ollut, mutta 2-1 tappiosta huolimatta kotimatkalle lähdettiin iloisin mielin ja olihan mukana kuitenkin yksi pistekin kotiin viemisinä.