Ulkokausi 4. divisioona 13.8.2023 Roima 2 – PVS

Kesäkauden viimeisessä kohtaamisessaan PVS matkusti vierasotteluun Uuteenkaupunkiin, jossa vastaan asettui Roima 2, jota edustivat Riku Laine ja Antti Kauppinen. PVS:n pelaajista paikalla olivat jälleen Jarkko Vuorela ja Juho Rohila.

Ykköspelaajien kaksinpelissä pelasivat Laine ja Vuorela. Ensimmäisen neljän geimin jälkeen tilanne oli 2-2. Vuorelan helppojen virheiden tili alkoi kuitenkin kasvaa ja kun Laine samanaikaisesti laittoi palloa varmasti kenttään kirjattiin ensimmäinen erä Laineelle 6-2.

Toisen erän Vuorela aloitti erätappiosta sisuuntuneena ja teki huomattavasti vähemmän virheitä kuin ensimmäisessä erässä. Vaikka useat geimit olivat tasaisia, eikä Laineenkaan peli isommin takkuillut, eteni Vuorela turvallisen tuntuiseen 1-5 johtoon. Erävoitto alkoi jo näyttää varmalta, mutta Laine laittoi kampoihin ja rankaisi Vuorelan verkolle nousuista heti jos hyökkäyslyönti jäi lyhyeksi. Laine vei kaksi seuraavaa geimiä kaventaen tilanteeksi 3-5. Vuorela pystyi kuitenkin Laineen seuraavassa syöttövuorossa murtoon ja kirjautti erän itselleen lukemin 3-6.

Ottelun voitto ratkaistiin 10 pisteeseen pelattavalla tie breakillä. Myös tie breakissä ottelun taso pysyi hyvänä ja molemmat pelaajat esittivät useita hyviä lyöntejä pallorallien pysyessä siinä määrin pitkinä, ettei jännitystä ollut havaittavissa. Myös paikalle saapunut asiantunteva yleisö piti näkemästään. Vuorela eteni turvallisen tuntuiseen 6-9 johtoon ja sai itselleen kolme ottelupalloa. Laineen käsi ei kuitenkaan vapissut ja hän pelasikin rohkeasti, jonka seurauksena oltiin pian tasatilanteessa 9-9. Pitkien pallorallien saattelemana päädyttiin jo tilanteeseen 11-11. Tuon jälkeen taitavasti pelannut Laine puristi itselleen kaksi seuraavaa pistettä vieden tie breakin 13-11 ja koko ottelun lukemin 6-2, 3-6, 13-11.

Vuorela oli tietenkin tappiosta pettynyt, mutta kokonaisuutena hän oli tyytyväinen otteisiinsa. Tällä kerralla Riku Laine oli juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton.

Kakkospelaajien kaksinpelissä vastakkain asettuivat Antti Kauppinen ja Juho Rohila. Ottelu alkoi vauhdikkaasti molempien pelaajien esittäessä parastaan. Pallorallit olivat välillä pitkiä, eikä lyönneissä voimaa säästelty. Erä eteni aina tie breakiin asti, jonka Kauppinen vei nimiinsä ja ensimmäinen erä kirjattiin hänelle lukemin 7-6.

Toisessa erässä palloa lyötiin kovaa kuten ensimmäisessä erässäkin. Vaikka erä kirjattiin Kauppiselle lukemin 6-1, pelattiin erässä useita tiukkoja geimejä, josta kertoo sekin, että ottelu päättyi hieman myöhemmin kuin samaan aikaan alkanut ykköspelaajien kolmannen erän tie breakiin päättynyt ottelu. Kakkospelaajien ottelu Kauppiselle lukemin 7-6, 6-1.

Jo kaksinpeleissä uurastaneet pelaajat pelasivat myös nelinpelin. Nelinpeli oli kaksinpelien tavoin hyvätasoinen ja useat pisteet päättyivät tyylikkäillä voittolyönneillä. Laine ja Kauppinen voitivat ensimmäisen erän 6-4. Toinen erä eteni tasaisena ja joukkueet päätyivätkin tilanteeseen 6-6, jonka jälkeen ratkaisua erään haettiin tie breakillä. Tie breakissä Roiman joukkueella oli ehkä ottelun huonoin hetki ja PVS vei tie breakin suoraan 0-7 ja toisen erän 6-7, jonka seurauksena päädyttiin 10 pisteeseen pelattavaan ottelun ratkaisevaan tie breakiin. Laine ja Kauppinen oikaisivat rivinsä ja alkoivat taas laittaa palloa verkon yli entiseen malliin. Vaikka Vuorela ja Rohila yrittivät kaikkensa veivät Laine ja Kauppinen tie breakin lukemin 10-6 ja ottelun 6-4, 6-7, 10-6.

Vaikka jossiteltavaakin jäi, niin kotimatkalle lähdettiin päät pystyssä. Peli kulki pääasiassa hyvin ja molemmat PVS:n pelaajat pystyivät pelaamaan omalla tasollaan. Vastustaja oli tällä kertaa juuri sen verran parempi, että Roima 2 ansaitsi voiton. Kesäsarjan ottelut on nyt pelattu ja katseet käännetään syksyllä alkavaan hallisarjaan.